Sunday, June 3, 2007

Lomalta loman kautta töihin

Nyt on lomat lomailtu ja edessä häämöttää virkamiesmäinen arki. Pari viikkoa Tanskassa ja Barcelonassa hujahti kuin salaa. Oli ihanaa tavata ibitsaa lukuisine uusine ja vanhoine vahvistuksineen. Perustyyppien lisäksi Anni, Hannu, Elina, Jaana, Mia, Pipsa, Joonas ja Lotan kämppikset sekä barca-kaverit viihdyttivät meitä Euroopan homomekassa. Tanskassa Annan hurjat saksalaiskaverit kyyditti meitä maailman pisimmillä silloilla sadankuudenkympin tuntivauhdilla. En muista enää kaikkea mitä tapahtui, koska tapahtui paljon, mutta tiivistän lomat lottamaiseen tyyliin luetteloksi.
Tapahtui Tanskassa:
- Tivolin keinu kymmenien metrien korkeudessa kaatosateessa
- teinipunkkareiden miekkari Ungdomshusetin ja Christianin puolesta
- kauniit tanskalaiset
- 22 Pistepirkon tyyppi perussuomalaisella masiskaljalla
- tuulimyllyt
- kuuden euron olut
- tuntemattomien tanskalaispoikien halailu Århusin pääbulevardilla (kymmenien muiden ihmisten tavoin)
- Annan Erasmus-elämä, joka ei siis oikeasti ole Erasmus

Parasta Barcelonassa:
- lämpö
- Lotan huippumukavat kämppikset
- Lotan koti Llull-kadulla, jossa nukuttiin katupatjoilla ihanasti siskonpedissä
- merivesi ja jättiaallot kohmeloaamuna (ei voinut lopettaa nauramista)
- cava vuoren huipulla
- ilmaiset drinkit (vain tytöille), jotka olivat aina jostain syystä tulessa
- nähtävyydet, kuten kapeat kujat vanhassa kaupungissa, soivat suihkulähteet ja sekopää Gaudin hullut talot
- sämpylämies
- Lotan kertomukset bussikuskista
- ryöstöiltä ja palamiselta säästyminen
- junailu viinikellarissa käymisvaiheessa olevien cava-pullojen seassa
- business in the front/party in the back -espanjalaistukat (lue: siilitukka edessä, kiharainen takatukka takana)
- rakkolaastarit
- hävyttömyyksillä kommunikoiminen (katso merta, hui jne.)
- uuden ibitsan ja Brnon-matkan suunnitteleminen

Turistielämä jatkui vähän vielä Pietarissa, kun Heidi tuli kyläilemään. Käytiin kävelemässä kaikissa paikoissa, syömässä leivoksia, nähtiin hiekkaveistoksia, suihkulähde keskellä merta, Pietari kanaalista käsin ja tavattiin hulluja, mutta mukavia paikallisia. Ukrainalainen levykauppias ja venäläinen ruotsinopettaja veivät meidät jonnekin salaisiin bileisiin, missä tyypit jamitteli lukkojen takana. Sisään pääsi vain takaovesta ja vain jos tunsi jonkun joka tunsi jonkun sisältä. Oli jännää, ja törmättiin samoihin kavereihin taas eilen vakkaribaarissa. Kiva et Heidi tapas normaaleja venäläisiä, ettei vahingossa luule et kaikil venäläisillä on piikkarit ja minihame (monella tosin on).
Perjantai tipahdin takaisin arkeen ja työelämään, josta olen tehokkaasti vieroittunut vaihtokevään aikana. Aikaisin ylös, yritys näyttää ihmiseltä ja konsulaattiin töihin. Työ oli kivaa ja työkaverit vielä kivempia. Olin vähän down vielä viikko sit, kun olisin halunnut jäädä ehkä sittenkin Suomeen kesäksi. Konsulaatissa oli kuitenkin niin kiva meininki ja Pietari on taas oma sekopäinen itsensä, joten oon ihan onnessani kun saan jäädä tänne vielä kesäksi. Tuun kuitenkin Suomeen viimeistään heinäkuun puolivälissä, jolloin matkakohteena on Ilosaari! kaikki sinne! Saatan tulla ehkä käymään juhannuksena, jos Airin keikka ei vie voittoa ja saa mua jäämään tänne.

Suvi

9 comments:

Venlah said...

mahtavaa et sä ossaat tiivistää asiat ibitsan reissuista ytimekkäästi, hauskasti ja hmm, ytimekkäästi :D suvi IHANAA SYNTYMÄPÄIVÄÄ SULLE! ja mulle :) toivottavasti pystyt ottaa vähä cavaa tai shampanjaa pietarin puistoissa. mä juhlin eilen ja rankasti ja illalla lähen feriaan eli tivoliin juhliin lisää onkimalla kaloja ja ampumalla pulloja :) besos.

Aino said...

Wszystkiego najlepszego! Ciesze sie, ze wszystko to dobrze u ciebie. Powodzenia do pracy i duzo nowych, milych chlopcow! Buziaki :)

Suvi said...

gracias tai jotain. Ja Venlalle paljon onnea! Veikkaan et sulla on kivemmat, tai ainakin villimmät, syndet kuin mulla. Mä juhlin olemalla vähän ylitöissä ja urheilemalla. Vähän pre-juhlin tosin viikonloppuna, hämmentävää mennä kotiin baarista, kun klo 4-5 aikaan on ihan valoisaa.

muraa said...

hyvää synttäriä suvi ja venla! happy birthday to chaps!
squeeky squeek squeek!

t. johanna, pepe ja richard

Sohvi said...

viel glück zum geburtstag! saksasta kans siis. pietarissa taitaa olla jo seuraava päivä, mut täällä ja espanjassa ei. eli en myöhästyny. :)

yks saksalainen tyttö kysyi multa tänään, että miten suomeks onnitellaan, koska sen suomalaisella kaverilla on myös tänään synttärit. ja myös yhdellä toisella suvilla on. ja mannerheimilla. :)

Anana said...

häähää, hullua. johanna meni väärään maahan ja täällä on väärä ilma olla töissä. väärin herätä kuudeksi töihin, vääryys on vieraanamme. MUTTA, oikeus alkaa kun perjantaina suuntaan nenän kohti lontoota ja en oo yhtään lukenu tentteihin. meen yleissivistyksellä, millä siis?! :D oikeus alkaa myös ilosaaressa, johon mulla on liput kaikille, jotka semmoisen pyysi.

Anonymous said...

Hei oli kyllä hauska tavata teidät kaikki täällä Parseloonassa, hyvä että viihdyitte. Ilmaisia juomia oli kyllä liikenteessä ennätysmäärä :)

Tähtään myös Ilosaareen, mikäli vielä saan lipun. Siinä onkin oiva syy palata heinäkuussa Suomeen. Ehkäpä nähdään siellä!

muraa said...

annaaa mitä taas lontoossa? siis aaa voisitko joskus kertoo miks! hehe. eh. nyt on jännää, pepe sulattaa jääkaapin pakastelokeroa. vähän kuin postilokero. ei olla taidettu ennen olla ku se on uskomattoman tohkeissaan isoista jääpaloista ("ahh fucking hell, see this! chap! see this! ice cube! ice plate! look!") hyvä että puhun aikuisesta ihmisestä niinkuin lemmikkieläimestä.
omat kivat lauantaisin.

ilosaareen! mulla on 3 ystävää yliopistosta paikallisia, ne tulee suomeen mun kans viikoksi ja me mennään kajaaniin tietysti kai 4. heinäkuuta. onks anna siellä? tai kukaan? voisit taas harjotella sun multilinguaalisia kykyjä! jesh!

Anana said...

heipparallaa! lontoossa on ihana ilma. joo oon sillon kajaanissa ja mä voin sit diilata kajaanista ilolippuja niitä tarvitseville. jossainne myytiin jo loppuun, mut kajaanissa niitä oli vielä pino ;) oon lontoossa koska hannukin on täällä. viikon päästä suomeen, sitä ennen kerkee tehdä tentit tanskassa.