Wednesday, June 27, 2007

viisumivirkailijasta bussiemannan elamaan

kuusi touria takana on aika tehda yhteenveto tyon hedelmista, kiteytettyna luonnollisesti listan muotoon. aloitetaan hauskimmasta eli bussikuskeista, koska suvikin ehti jo hehkuttaa...
eurohoppaushan toimii niin etta matkustajat vaihtuu joka etapilla (10) mutta kuski pysyy vierella kuusi paivaa ja 3500 kilometria ympari iberian niemimaata. seuraavassa siis kokemukset kuudesta enemman tai vahemman tyypillisesta ‘autobuserosta’.

1. nicolas - 8 kuppia espressoa ja 2 askia nobelia paivassa pitaa keski-ikaisen miehen moottoritiella, vaikkei ehka hampaita suussa..
2. javier "yrttitee" - luottaa GPS-ohjaimeen kuin paaviin, pesee tuulilasin joka pysakilla millintarkasti ja nauttii teensa mielellaan hartaasti kahden mantelileivoksen kera
3. manuel - laulaa flamencoa tunteella, ja kertoo ensimmaisen kahden tunnin aikana koko elamantarinansa (haluatko tytto tietaa mita on demokratia! franco katyrit tappoivat koirani kun olin 6 ja siita asti tata maata ovat pyorittaneet, likaiset korruptoituneet elitistit!) ja lopulta kutsuu syomaan etanoita hotellihuoneeseen.. (en lahtenyt. mieluummin kuitenkin jaan hostellidormin 8 texasilaisen kanssa)
4. angel 1 - blingbling kultaketjut kilisten kierretaan kaikki tienvarsien jamon-baarit (niita joissa roikkuu jalkoja katosta) ja sitten revitaan pelihousut jos neiti co-pilot ei satu tietamaan onko cordoban N-30 tien uloskayntiliittyman jalkeinen katu oikealla yksisuuntainen vai ei... viime kilometreilla myos paljastuu etta kaveri onkin sairaselakkeella sydanvikojen takia ja ajaa autoa enaa ‘harrastuksena’... lieko kinkkuvaltaisella ruokavaliolla osuutta asiaan.
5. angel 2 - "ai miten mahtavaa, olet siis suomalainen! perheen kanssa olemme asuntovaunuilleet kauniissa maassasi,. missa kaupungissa asut?" "tampereella." "jaa.. no enpa taida tuntea noita pienempia paikkoja, mehan pyorimme lahinna kuopiossa, nokialla ja inarissa..." "poikani pitaa myos suomesta. ja suomalaisista! haluaisitko tutustua poikaani? voisit tulla joskus meidan mokille! pojallani on audi ja voisitte menna vaikka diskoon! pelaatko tennista? voisimme pelata yhdessa, poikani kanssa! pojastanikin tulee isona ‘autobusero’..."
6. felipe - ilmeisesti kalifornian chilelainen, italialaisen mafioson ja englantilaisen hipin kovia kokenut lapsi. hoitaa ajaessa noin kuutta muuta hamaraa sivubisnesta, eika kesta sita etta nuorella blondilla oppaalla voi olla valtaa enemman kuin kuljettajalla..

viikon paasta onkin luvassa bussiemantauran huipennus eli viimeinen retki pamplonaan, kuuluisille san fermin-festareille juoksemaan harkien kanssa. vastuullani on siis vieda lastillinen sekopaisia britteja paikan paalle, juhlia kolme vuorokautta, nukkua teltassa ja yrittaa tuoda britit takaisin yhtena kappaleina..jostain syysta talle matkalle valmistelemani safety speechin pituus on kymmenkertaistunut...

heinakuun loppuviikot siis seikkaillaan venlan kanssa, ja elokuun kolmas lennahdan suomeen. optimistisesti voisin arvioida etta yhden postauksen saatan sita ennen viela saada kyhattya...

muchos buenos veranos!

3 comments:

Suvi said...

Just ilmoitin pomolle, etten ole paikalla 13. ja 16.7. koska aion olla Ilossa! Jesh! Bussikin on katsottu valmiiksi, suora kyyti Pietarista Joensuuhun ja takaisin. Toivottavasti saadaan nauttia yhtä hehkeistä kuskeista kuin Lotta.
Ja voi Tamperetta, klub tampere oli suoraan sanottuna floppi: sali oli puolityhjä. Ainoastaan teinit diskovermeissä ja suomalaiset liikemiehet joraili Tigerbombsin, I was a teenage satan worshipperin ja dj Infekton tahdissa. Harmitti kovasti artistien puolesta, koska ne oli hyviä (etenkin Infekto). Meininki meni vähän ruotsinlaivamaiseksi. tampere ei ainakaan vielä valloittanut Pietaria.

Anonymous said...

täytyy tehdä tampereen puolesta uusi täsmäisku elokuussa..
johan luulis innostuvan

muraa said...

voi lotta jos sun bussissa on chris whiteside niminen poika pamplonaan menossa niin pidä huolta. se oli meidän matkassa puolan festareilla, on ihan hauska mutta ehkä vähän rassukka, vilkas veli ystäväni kerrin. se erosi retkueesta ja aikoi mennä härkäjuoksemaan. hahaa.

ollaan kajaanissa nyt ja kunhan ulkkarit lähtee kotiin tiistaina alan valmistautua kiihkeästi ilosaari-reunioniin. telttakin testattiin gdanskin open'erillä, pitää myös peukolankokoiset raekuurot.