Friday, June 1, 2007

sommertiden hej hej sommertiden!


mulla ois varmaan enemmän uskottavuutta jos toi ois tullu espanjaks. täytyy tunnustaa etten oo vielä oppinu mitään espanjalaisia kesäisiä kansanlurituksia. yhden runon tosin opin:
que bonita está grana´, con alhambra iluminada. que bonita está grana´,en la madruga´. la luna vomita la estrellas, por vin! que pollas.
toi on andalucian murteella kirjotettu ja lausuttu joten voin ainaki ylpeillä sillä et osaan runon andalusiaks. ehkä mainitsen sen jopa mun cv:ssä. runo menee käännettynä suurinpiirtein näin: kuinka ihana onkaan granada kun alhambra on valaistu, kuinka ihana onkaan granada aamuyöstä. kuu oksentaa tähtiä, viddu perkele. tästä vois päätellä et mun yksityisopettajat ovat aika kieroutuneita.
mut jeps kuten ruotsiks jo lirautinkin ni kesä on täällä! sen tietää lähinnä siitä et kun astuu ovesta ulos kolmen maissa päivällä ni ensimmäinen asia joka tulee mieleen on suihku. täällä on päivisin lämpötilat 28asteen tuntumassa, auringossa luultavasti 35 vähintään. ja tietenkin nämä on niitä aikoja ku espajanjalaisten ja joidenkin erasmuslaisten pitää opiskella, kuinkas muutenkaan! suomessa nuoret raataa jo kesätöissä ku espanjalaiset vasta alkaa miettiin et niinjoo, kai sitä joku tentti ja esseeki pitäis vääntää. täällä kaikki toimii pikkasen viiveellä... myös minä. syy siihen minkä takia alotin tätä blogiakin kirjottaan on juuri se et periaatteessa tällä hetkellä pitäis olla opiskelemassa amerikkaa. mut tulin siihen tulokseen et se on turha maa, kirjotan mieluummin tänne ja lähen sitte fruteriaan ostaa salaattiaineksia ja hedelmiä.
mut hurjat italiankielentaidot on tullu tarpeeseen viimepäivinä sillä marin eli mun kämppiksen poikaystävä ja sen kaveri (jonka nimi on bello cabello eli kauniit hiukset ja jolla on ehkä maailman pisimmät hiukset. mieheks. kauniista en sano mitään) o kylässä. joka päivä ne heittää mulle jotain läppää italiaks ja mähän osaan vastata niille et grazi, prego. undici quattro staggioni, mamma mia. (kiitos, ole hyvä. 11 neljä vuodenaika pizzaa. äitini mun). ollaan tosi hyviä kavereita jo. (ja ne luultavasti pitää mua hulluna).
kielistä puheenollen en malta odottaa et pääsen heinäkuussa portugaliin morjestaan migueleita ja muita kavereita! tällä hetkellä osaan sanoa portugaliks et kiitos ja sauvasekoitin. italiassa en sentään jäis nälkäseks mut saa nähä miten käy portugalissa ku sauvasekotinta on paha mennä syömään...
postaan tähän kuvan meistä ibitsan tytöistä barcelonan reissulta :) musta se o jänskä.
kiitti koko sakille barcelonasta, oli kivaa! seuraavaks sitte roadtripille itä-eurooppaan. tajusin et mullaki on kavereita puolassa eli sen kautta on mentävä myös.
nyt fruteriaan eli hedelmälään.
besos

4 comments:

Aino said...

Siis hetkonen, neiti Hakunti! Jos huristat Varsovan tienoilla ennen 22.6. niin pistäs viestiä! Mä osaan sanoa italiaksi myös "katso merta" (jota en osaa kirjoittaa oikein) Suomen kaunis lausahdus tarkoittaa italiaksi suunnilleen paskakyrpää. Kätevää.

Suvi said...

on vähän jännää, kun euroopassa on nykyään yhteisen rahan lisäksi yhteinen ilmasto. Suomessa oli ihan kesä (käytiin annan kans myös Turussa, vaikkei haluttu, clickair halusi) ja Pietarissa oli viime viikon alussa n. 30 astetta. ja ens viikolla luvassa taas sama setti. Työt alkoi eilen, oli tosi kivaa, kun oli mukavia työkavereita. Ainoa surun aihe on Petsamo-unelman kuolema, unelmakämppä ei ollutkaan ibitsalle räätälöity.

muraa said...

aaah tuskaisaa lueskella barcelonan temppuiluista. musta tuntuu et alan niin sanotusti kadottaa juonen tai ehkä jo olen lost the plot. hajanainen olo, munkin töissä on ihan kivaa mut muuten en oikein tiedä. mutta suomeen aika pian teholomalle ja ilosaari ois poikaa! tulis helleaalto tännekin. ei kai tule.

niin ja kaikkee italialaista, muraakin vietiin hermolomalle sinne tenttien loputtua. pepe vei milanoon ja toi pois. laitan kuvia jonnekin, ehkä kerronkin siitä jotain kunhan kerkeän.

Lotukka said...

hei muraa, ala vie itteas pois suomesta ennen 3.8, pitka teholoma on poikaa! tai osallistu brnon juoneen joo!