Thursday, April 26, 2007

Hiekka, hiekasta, hiekkaan.

Elämä on siirtynyt hiekkaan. Tai hiekalle. Aika valuu kuin hiekka kuormurin kauhasta. Hiekkaa päässä ja korvissa. Eli Tanskassa on kesä, ainakin ajoittain. Tänään.

Lämmintä noin 20 astetta, eli meidän päivät kuluu rannalle tahtoen ja illat rannalla picnicillä ja/tai BBQ. Vaikka ei nyt ihan aina ois oikeesti niin lämmintä, ei haittaa koska rannalla on kivaa. Tänäänkin mennään koulun jälkeen rannalle, lisää hiekkaa suuhun ja lokinpoikasia grilliin!

Viime viikonloppunakin oli hiekkaa kaikkialla kun tehtiin retki Skageniin ja Tanskan pohjoisimpaan kohtaan, joka on kahden meren yhtymiseen päättyvä hiekkakaitale! Siellä oli hienoa, aurinkoinen päivä, paljon kävelyä, merituulta ja laivoja. ja hylje! olin aika yllättynyt kun merestä pilkisti hylje! oliko se sitten itämeren hylje vai kattegatin hylje, en tiedä. mutta siellä sä oli :D Matkalla pysähdyttiin Aalborgissa. Aalborgissa oli hienot mukulakivikävelykauppakadut ja kahviloita ja kauppoja ja biletyskatu, jonne tyypit tulee ympäri tanskaa juhlimaan. Se oli päivän valossa aika karu, mut yöllä varmaan aika villi. Seuraavaksi ajettiin Råjbergi Mile dyyneille, ne on keskellä metsää ja 40m korkeita liikkuvia dyynejä. Ne on muodostunut joskus 1600 luvulla tms ja ne saa vapaasti liikkua siellä metsissä kun ne on niin kivoja. Siellä oli hiekkapicnic.
sit pyörähdettiin siellä pohjoiskärjessä ja matkalla käytiin tsekkaa joskus dyyniin hautautunut kirkko, joka oli sitten taas paljastunut. hmm. no, se sama kirkko on lonely planetin tanskan kirjan kannessa, niin on sekin nyt nähty. kun itä-euroopan kannen kylpylä ja ukkelit :D
Siinä oli nyt viimeisimmät, nyt mä palaan rahaliittokappaleen pariin.

8 comments:

muraa said...

kyl aina ne kansipaikat pitää tarkastaa ensin, eihän sitä muuten tietäs millanen se ulkomaa on. "jaa että tämmöstä."

mulla on tentit 17., 21. ja 25. toukokuuta, nihkeesti kävi. en muistanu (?) lukea pääsiäislomalla ni nyt kattelen kirjoja kirjastossa kellon ympäri, aika valuu. milloin te menittekään pois barceloonasta? voisin tulla tuona viimosena viikonloppuna mutta ennen sitä mua ei päästetä.

Venlah said...

hopsansaa. minähän siellä kukun maanantaihin asti (28.5) mutta tytöt lähtee vissiin lauantai-yönä jo? mut oishan siinä taas yks päivä yhteistä aikaa? sort of.

Anana said...

joo me lennetaan 26.5 yolla suvin kans suomeen. tappelin just koululla prinntereiden kans, taisin printata omat jutut kaikkiin muiden luokkien prinntereihin ennen kun keksin oikean. åh. jådå. ja seuraavaksi sama kopiokoneiden kans.

Lotukka said...

hejpodei! ma oon ollu allborgissa ja siella samoilla dyyneilla pollyttamassa samaa hiekkaa joskus pienena :D ja sit mentiin legolandiin. ethan missaa sita!

ja kaikille viela lampenevasti tervetuloa barcelonaan, peukut niin pystyyn ku saa ettei mun tarvii olla toissa silloin!

Anana said...

joo, en missaa! legolandiin 12.5!! vaihtariretki!! jee!! sit suvin kanssa köpiksen tivoliin!

Audio, Video, Disco said...

woujee.. mäki tahon leekolandiin.. huiii enään 9vrk ja mäki lähden ulkomaille.. koko suomi on näemmä muuttanu ulkomaille asuu jo :D

Anana said...

HAUSKAA VAPPUA!!!

Venlah said...

IHANAA VAPPUA! serpentiinejä ja kuoharia kaikille. vappuneniäkin ehkä :)