Sunday, March 4, 2007

opiskelu, työ, domestic sphere

no niin, vihdoin pääsin sisuksiin bloggailemaan - joku vika joko 20 punnan rip off -netissä tai sit on joitain virusrottia kaapelinmutkissa narskuttelemassa, koska mua ei aina päästetä kirjautumaan sisään ja juttelemaan.

tänään tunnen taas oloni suht ihmiseksi, dublinin pyörähdyksen jälkeen on ollut aika hiljainen olo ja oonkin vaan keskittynyt askartelemaan kotinurkissa. huominen killeri-tutoriaali odottaa, lukeminen on siltä osin taas niin puolitiessään ettei euroopan laajentumisesta varhaisella keskiajalla juuri ole paljon sanomista. tämä taas tarkoittaa pelkkää piiskaa ranskalaiselta professori-wannabeltä huomeniltapäivällä kello neljästä kello viiteen, vaikka viime viikolla todettiin ettei se lukeminenkaan edes auta - jos et voi tietää niin et voi tietää vastauksia, ja jos on jotain epäselvää tai jotain kohtaa ideologiahistoriasta ei käsitä, ei ranskalainen sitä kerro. eikä muuten kannata edes kysyä, tulee vaan paha mieli kaikille ja pitää alkaa tuijotella ikkunasta sateista kirjaston seinää ja ajatella avaria aurinkoisia maisemia ettei koko elämä menis hukkaan. sit aina lopetetaan tunti suht painostavan hiljaisuuden jälkeen ja ranskalainen toteaa että täällä ois kuulkaa paljon kivempaa jos ne kirjat ois luettu. yääh :(

eikä mene ruusuisesti muutenkaan, ehkä ne on nää kurssit jotka nyt kevätlukukaudella on jotain aivan muuta kuin mitä purkinkyljessä luvattiin. definately not what it says on the tin - mediakurssin mies puhuu niin käsittämättömistä teorioista etten meinaa jaksaa. lisäksi sielläkin vallitsee se sama ilmapiiri "jos hei lukisitte ni voisitte ehkä tajutakin mun jutuist jotain", mutta useemmin kuin kerran on tullut puheeksi että mitä jos näitten ihmisten tieteenala vaan on jotain mikä ei oikeesti oo olemassa! molempia herrasmiehiä myös vaivaa lukutaidon puute joltain osin koska niitä kysymyksiä mitä meidän pitäs käsitellä ja osata vastata tenttiä varten ei joko ole puittu ollenkaan tai tyypit vaan kieltäytyy keskustelemasta niiden pohjalta. "sehän ois kuin antais teille valmiit vastaukset tenttejä varten". SIIS, MITÄ VARTEN ME OLLAAN TÄÄLLÄ LUENNOILLA TAI SEMINAARISSA. kirjekurssilla maisteriksi. täältä tähän.

mutta belfast on antanut myös valoa tällä viikolla. viime tiistaina sain työpaikan yliopistolta, joka on gylkii vaan määräaikainen kesäkuun loppuun. skannailen kirjoja tuolla jossain skannaus-ja digitaalinen data kaikille -laitoksella, mikä sinällään ei nostata luovia tunteita tai riemua mutta se että ei tarvii palvella asiakkaita, olla töissä viikonloppuisin (jos ei halua), saa mennä ja käydä ja olla mihin aikaan vaan itelle sopii (kunhan käy 8 tuntia yhteensä per viikko ja saa kaikki kirjat nettiin mitä sillä viikolla on tarkoitus) ja että saa oman työnurkan ja ihmisarvon kaupoissa luuhaamisen ja rahankeruun sijaan kyllä piristää mieltä. lisäksi suunnitelmissa oli mennä suomeen heinäkuuksi säästämään rahaa ja ehkä matkustella muuallekin siinä ohessa, ja tää työ jokseenkin mahdollistaa sen ja saatan myös kyetä säästämään pari pelimerkkiä uudesta palkasta. siis, the epitome of coolness. tuntuu niinkuin oisin ihan oikee akateeminen pätkätyöläinen nyt, siihen tää kukkienkastelun historia -kurssi kuitenkin johtaa, niin on hyvä päästä harjoittelemaan jo nyt ettei tule suuria pettymyksiä myöhemmin.

in other news, pepe on kai löytänyt sitä rahaa jostain katuojista koska telkkarin viereen on ilmaantunut ihka oikea nintendo wii. koska edellämainitut ranskalaiset ja mediaopettajat ovat vieneet yöunet en ole vielä tarttunut uuteen elektroniikkaan, oottelen kirjojen ja muistiinpanojen ääressä kiltisti että pepe tulee työleiriltä kotiin ja neuvoo tien wiin ihmeisiin. ilmeisesti se on kiva, voi pelata golfia, keilata ja tehdä erilaisia temppuja heiluttelemalla tikkua ja heilumalla itse telkkarin edessä. säästyy ainakin ilkeältä ulkoilmalta.

kotona on kaikki ikkunat huurussa, oon pessy niin paljon omaa nahkaa ja pyykkiä tänään. parempi ois nyt mennä ostamaan iltaruokaa tescon mailta ja etsiä sitten pari sanaa sanottavaksi tuosta löytöretkien ajasta ja uuden maailman löytymisestä. pelottaa jo valmiiks. neljältä sitten!

5 comments:

Anana said...

rankkaa opiskelua tommonen, miksi muka pitää joka kerraksi lukea jotain.. eikö ne tyypit oo siellä sitä varten, et ne o p e t t a i s meitä. häh? täälläkin pitää muka lukea ja sit siitä keskustellaan. pöh. mitä me sit muka enää tenttiin luetaan jos kaikki on jo tuttua?!? ;P

Suvi said...

painostava hiljaisuus, jonka aikana kaikki tuijottaa lyijykynää tai kenkiä on parasta "keskustelutunneilla". Vaikka ihmiset on erilaisia (mun mielestä), on ne kuitenkin aika samanlaisia. Lusmuilu on globalisoitunut!

muraa said...

lusmuilu globaaliksi! en sit ees menny sinne kiusattavaksi vaan menin vihaisena kirjastoon opettelemaan täksi päiväksi median salat. päätin et otan kypärän ens viikolla mukaan ranskiksen natsijuhlille ja siihen mennessä oon opetellu kaiken ulkoo, niin vaikka vastaisinkin oikein ni ei satu kaikki ne lentävät irtaimistot (vrt. "missäs helvetissä sitä on parempi aikaansa viettää kun MUN TUNNEILLA!!" UAAAH)

muraa said...

en taas pääse päivittään :( yritän päästä loggautumaan kommenttien kautta. ei muuta.

Suvi said...

Muraa! Belfast oli äsken isolla Putinin kanavan pääuutislähetyksessä, tyypit näytti arkistoja ja toimittajat jutteli mukavia muralien edessä. Onkos siellä tapahtunut jotain jännää, mikä on ylittänyt Venäjän, muttei Suomen uutiskynnyksen?