Saturday, March 3, 2007

Lontoo, mellakat ja muuta normaalia elämää

Hej igen. Mä osaan miltei jo puhua tanskaa, ainakin onnistui hyvin tänä aamuna kun postimies herätti mut kymmeneltä vastaanottamaan kirjatun kirjeen, joka sisälsi mun uuden passin! Nyt voin taas huoletta matkustella maailman merillä, uudella kuvalla ja tyhjillä sivuilla. Ja semileikisti tanskalaisena, passi on myönnetty täällä. HAH! Huijaan systeemiä, niinkuin myös Lontoossa huijasin ja jäin taloudellisesti voitolle. Henkisesti myös.

Eli Hannu oli täällä mun vieraana viime viikolla ja oli suuret suunnitelmat mm. nähdä kaupunkia ja käydä museoissa. Mikäs sen hassumpaa. Mut tuli sit suuri viha taivaasta ja suunnitelmat peruttiin. Viikinkimuseoon onneksi ja Hannun suureksi riemuksi kuitenkin päästiin perjantaina ennen lentoa. Kuka nyt miettii hiukan märkiä kenkiä ja painavaa reppua jos pääsee ilmaisella (!!) katsomaan 72 viikinkiveistä ja aivan mahtavaa takomalla tehtyä lukkoa. Jee! Tulkaa äkkiä muutkin tänne niin mennään uudestaan tutustumaan ihmeisiin. Ja vastoin joidenkin ihmisten tietoa, myös tanskalaiset olivat viikinkejä. Aarhus oli viikinkien keskuspaikka tanskassa. Suomalaiset eivät voineet olla viikinkejä, kun me ei osattu (jos vieläkään??) kaikkien yhteistä kieltä, old norsea. Sen siitä saa kun eristäytyy, ei pääse edes ryöstöretkille. No joo..

Lontoossa oli lontoomaista, satoi vettä ja paistoi aurinko ja välillä samaan aikaan. Kuvat löytyy mun kuva-albumista. Ladattiin oyster korteille vähän rahaa ja sit matkusteltiin niiden voimin metroilla. Vikana päivänä vikalla matkalla mun kortti meni 0.60 puntaa miinukselle. HAH!! Ja pääsin silti pois metrosta. HAH!

Köpiksessä on aika villiä nyt, nuoret huutaa ja raivoaa ja tuhoaa kaiken minkä käsiinsä saa. Katsokaa hesarin sivuilta. Aika hurjaa, tanskalaiset on niin kaikenlaisia. Eilen oli taas hurjat erasmus bileet, tour de corrida. Espanjalaiset oli järkänneet neljä taloa (myös mun talon) pitämään bileet. Bileet oli hurjat ja aamuinen postimies sai todistaa seurauksia.

Hejhej. tuli nälkä.

2 comments:

Suvi said...

hejhej smorrebröd. Käviskö jos tulisin Tanskan kautta Barcelonaan? Voisin äristä hetken tanskalaisille boomareille ja sit hypätä sun kanssa barcelonan-koneeseen? Pääsisin halvalla Köpikseen ja sieltä kai menee junia sille väärälle saarelle. Joskus toukokuun puolivälissä/lopussa?

Anana said...

jepjep! kuulostaa aivan loistavalta. mä saan tenttiaikataulut vasta huhtikuussa, luultavasti mun tentit on toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.kuhan ne vähän selviää voidaan tehdä tarkempia suunnitelmia vai onko sit jo liian myöhä? mut mennään yhdessä barcelonaan, jee! köpiksestä pääsee tänne mantereelle junalla ja bussilla.