Monday, February 26, 2007

Mafiaa O.C.-porukalla

Kiva olla taas kotona Pietarissa Suomen-loman jälkeen. Suomessa oli myös kivaa, siellä oli jäätä, aurinkoa, suksivoiteita, laskiaispullia ja huonoja elokuvia (Suden vuosi). Oli vähän ongelmia päästä takaisin ajoissa, kun sunnuntain juna oli loppuun myyty. O-ou, missasin kurssin ekan luennon, mutta ehkä pääsen vielä mukaan. Voisin ehkä opiskella vähän enemmän, koska tällä hetkellä mulla on vaan venäjää neljä kertaa viikossa ja pari luentoa mafiajuttuja.
Venäjän tunnit on tehokkaita, kun meitä on vaan viisi siellä ja puolet aina lintsaa (en mä!). Kaikki muut on jenkkejä, mutta erittäin vähän O.C.-henkisiä. Mafialuennoilla puolestaan tehokasta onkin. Meitä on luentosarjalla 10 henkeä, mikä on aika paljon meidän pikkuisen yliopiston keskiarvoon verrattuna. Joka viikko on perusluentojen lisäksi keskustelua artikkeleiden pohjalta. Kyseessä on siis maisteritason politiikkaa enkuks, joten oon vähän pihalla. Kaikki keskustelee amerikkalaisen supliikisti politologisilla termeillä ja mä yritin leikki näkymätöntä. Suomessa kun ei varsinaisesti kannusteta keskustelemaan luennoilla, joissa on tottunut istumaan parin sadan muun tyypin kanssa. Tällä viikolla yritän tehdä parannuksen ja menin suoraan junalta pänttäämään artikkeleita Sisilian mafiasta ja opin mm. että "mafia doesn't exist". Ja huomen pitäis puhua fiksuja asiasta, jota ei joidenkin saksalaisten sosiologien mukaan periaatteessa olekaan olemassa. On vain erilaisia tapoja toimia, jep jep. Hämmentävää. Mut ei mitään, George Clooneyn näköinen luennoitsija oli kuulemma viime viikolla krapulassa/pilvessä tai molempia mafialuennoilla.
Oon vähän muutenkin hämilläni tosta Pietarin eurooppalaisesta yliopistosta, siellä ei ole yhtään eurooppalaisia! Kaikki on amerikkalaisia, suomalaisia (ei me olla oikeita eurooppalaisia) ja tietty venäläisiä. Poikkeuksen tekevät yks britti ja turkkilainen Fatima. Vessatkin on aika epä-eurooppalaisessa kunnossa. Narikassa on perusbabuska ripustelemassa takkeja ja nettiluokan koneet on kuin Tampereella konsanaan!
Mut siellä on ihan kivaa, vaikka yleismaailmallisen käytännön mukaan vaihtarit hengaa vaan vaihtareiden kanssa. Ens viikonloppuna luvassa on futista. Uskoakseni eurooppalaista ja ihan oikeeta pelaamista penkkiurheilun sijaan. Silloin kun lupauduin mukaan paikalliseen Silkkarin Liukkarit -jengiin, en ollut täysin tietoinen pelataanko socceria, jenkkifutista vaiko yhtään mitään. Mut ei jännitä yhtään, kun on vahva kausi takana!

Suvi

2 comments:

Aino said...

Hehe, et ole ainoa joka haluaa välillä olla luennolla näkymätön. Täällä keskustellaan sivistyneesti Machiavellistä jenkkienglanniksi ja luennot ovat täynnä mukafiksuja nimientiputtelijoita. Nyt kirjastoon, pitää lukea sotataitoa ennen kuin kehtaa mennä seuraavalle istunnolle.

Suvi said...

jepjep. turhaan tsemppasin ja pänttäsin. Mafia oli peruttu.