Wednesday, February 14, 2007

Maa, jossa elaimia ruokitaan ihmisia enemman.

Yks paiva venailin metroaseman edustalla kaveria, ja tarkkailin vahan kulkukoiria ja kerjalaismummoja. Noin kahdeksan tyyppia toi koirille lihakimpaleita pikkutupperwarepurkeissa ja noin kaksi ihmista antoi rahaa mummoille. No tosin huhun mukaan mummot ovat osa mafiaa eli kerjalaisille heitetyt kopeekat menee suoraan mersukuskin taskuun. Vahan vituttaa tollainen. Muita viikon omituisuuksia ovat olleet vihreanaamainen tyyppi, joka yritti kovin agressiivisesti iskea mua kadulla, lontoolainen, joka puhuu sujuvaa suomea ja annan suosikit, eli mursut, jotka ottavat uimahousuissa arskaa Nevan rannalla, vaikka ulkona on noin -15 astetta.
Muuten elama on ollut kovin rauhallista opiskelun suhteen, mutta opintojen ulkopuolella aika riehakasta. Viime viikonloppuna soin kilon painoista juustoleipaa ja pelasin epailyttavia juomapeleja amerikkalaisten, suomalaisten ja muun maalaisten kanssa. En ymmarra miksi Suomessa ollaan huolestuneita, ettei kukaan lue venajaa. Ainakin Pietari on taynna meita!
Rankan viikonlopun jalkeen olin aika heikossa hapessa viela maanantainakin (musta on tullut non stop -ihmisraunio), mutta lahdin kuitenkin laskettelemaan kiinalaisen kaverin kanssa. Maki on noin kolme metria korkea, mutta arska paistoi ja oli kiva hengittaa metsaa autojen sijaan. Se kiinalainen yritti kovasti tehda vaikutusta esim. laskettelemalla ilman takkia, pipoa ja hanskoja yli kymmenen asteen pakkasessa. Oli vahan vaivautunut olo, kun tajusin kaverin aikeet, vaikka olin nimenomaan korostanut etta mulla on oma anssi-panssi Suomessa. Ja ankkurihissit taitaa olla aika eurooppalainen ilmio, silla kaveri oli ihan pulassa niiden kanssa.
Tanaan vuorossa latkapeli toisten kavereiden kanssa. Jesh, paasee juomaan kaljaa muutenkin kuin eratauoilla, taalla on taysin sallittua juoda myos katsomon puolella. Mutta nyt taas venajan verbien pariin, oon jo alkanut puhua kielta! En todellakaan hyvin tai sujuvasti, mutta kai jollain tasolla ymmarrettavasti.

Ja ai niin, mun puhelinnumero, joka on ollut jo kuukauden kaytossa.
+79627044053

4 comments:

Anana said...

Hei Suvi! Voi vihreänaamainen sentään. Siellä on ihan talvi siis, lunta ja kaikkea. laskettelua. täällä ei ole edes vuoria, ei varmaan kukkulaakaan.. varasin lennot 27.3-10.4 suomeen :D

hyvää ystävänpäivää!

muraa said...

mursut!

Aino said...

Aijjai, mitäs olet niin hottis ettei kukaan voi vastustaa sinua. Vitsit muuten että puolalainen ruoka on hyvää. Vaadin pierogeja suomalaisiin kauppoinih!

Lotukka said...

hirveen interkulturellia ja jännää: juomapelien jälkeistä laskettelua pietarin metsissä kiinalaisen playerin kanssa. suvi oot ihan hoosee-erasmus :D