Friday, February 9, 2007

mi casa en granada

hola ja terveisia ilmaisen ruuan ja halvan juoman kaupungista jossa sataa vetta ja paistaa aurinko joten taitaa tulla kesa!!!!
oon nettikahvilassa joten aika on rahaa (puoli tuntia hurjat 50senttia) joten meempa sitte suoraan asiaan.... eli mun KOTIIN!
saavuin granadaan tiistai iltapaivasta ja lahettii jaanan kans heti kattomaan muutamia kamppia mulle jotka osoittautui aika pelottaviksi ja ei kovin englanninmielisiksi... siella sita seisottiin jesúksen kampilla sossottamassa espanjaksi etta "kiitos mutta ei kiitos, tykkaan etta lattioilla ei juokse hiiria". ilta meniki villisti ulkona (aamulla seiskalta kotiin) koska pitihan ensimmainen granada ilta aloittaa ikimuistoisesti ja villisti paikallisen tavan mukaan (tapasta tapasta tapasta...). niille jokka ei tajuu mun tapas lappaa kerrottakoon etta tapas tarkottaa yleensa jotain pienta naposteltavaa (pieni patonki, ranskalaisia, noodeleita, bagelseja yms) jota saa ilmatteeks ku tilaa viinilasillisen tai oluen (á 1,30-2,30e!).

huoh, kirjotan vissiin aika sekavasti ja perusteellisesti tasta... hypataan suoraan ny siihen kamppa asiaan :D kiertelin siis keskiviikon ja torstain ympari kaupunkia jo hieman epatoivoisena kamppien suhteen... paljon niita oli tarjolla mut mikaan ei oikeen iskeny kunnolla. loysin yhden maailman kauneimman kampan mutta sen hetkiset asukkaat pitivat mua vissii hieman liian villina siihen kamppaan :D sain sitten eilen illalla jaanan kamppikselta tekstiviestin jossa se sano tietavansa yhen kampan lahella keskustaa ja kaski ottaa sinne yhteytta. en tiennyt yhtaan mita odottaa silta kampalta kun kavelin sita sitten katsomaan klo 22 vesisateessa pikkukujia pitkin. hinta oli niin naurettavan halpa etta olin varma etta siella odottaa mua komero ja 12 kamppista. siina komerossa. mutta kappas vaan, oven avas kauhian mukavanolonen poika ja vei mut sitte tapaamaan kahta toista oikeen mukavan olosta poikaa. kaikki olivat espanjalaisia ja yks niista oli homo ja ehka maailman ihanin ihminen :D harmi vaan etta se muuttaa siita pois huomenna jolloin tilalle tulee italialaistytto.
kamppa on aika vanha ja semihuonokuntoinen mutta siella on tosi hyva tunnelma ja fiilis ja pojat sanoki etta se on enemmankin semmonen "perhekamppa" kuin mikaan erasmus vaihtokamppa. ne myos lupas et ne puhuu mulle suurimman osan ajasta espanjaa ja jos ma en jotain tajua ni puhun englantia (eli 90% ajasta nain alussa). kampassa asuu siis mun lisaksi juandi (28v laaketieteen opiskelija) ja manolo (28 turistifirmassa toissa) ja sitte lola (5v pikkukoira jonka ne on loytany kadulta. vaikka en ookaan koiraihmisia ni se lola on kylla aika adorable :D) ja sitte tosiaan se italialaistytto muuttaa huomenna... kuulemma myos erasmus :) kamppaan paistaa aurinko koko paivan joten se on tosi valosa ja lammin paivisin mutta iltasin ja oisin... nooh, sanotaanko etta nukun 5 viltin kanssa. mun ikkunasta nakee sierra nevadan vuoret ja muutenki nakymat kaupungille on uskomattomat! realejon kaupunginosa on sen verran korkealla etta jopa kolmannesta kerroksesta nakee pitkalle :)
laitan kuvia mun ramakampasta tanne kunhan saajaan netti... eli seuraavan 2 vkon aikana toivottavasti :) nyt pitaa lahtea kaupungille ostaa vaha sisustustarvikkeita jotta saisin casasta mi casan. vloppu menee varmaanki kotiutuessa ja tapastellessa ja ens viikolla alkaakin sitten kouluasioiden ja kurssien selvittely...

hasta luego mi amigas!!!!!!!

5 comments:

Lotukka said...

voi estupendo miten kingiä! autenttista espajalaisuutta "hola manolo". hyvää siis kannatti odottaa, tuun kylään asap. meidän hostelli jatkaa aktiivista toimintaansa eli venla lähti, ernesto jäi, freddy tuli ja sitte kaylie. siis meidän neljän pysyvän asukkaan lisäksi.. the more the merrier, i say :b. ja ens viikolla tuleekin vuorostaan rusko.

Anana said...

hyvä venla. koti on hyvä asia. tee siitä ibitsa. mäkin haluun leikkiä hostellipeliä.

Anonymous said...

Mi hija Venla!
Como esta`s? No hablo espanôl.
Para mi un vino blanco,por favor.
Adi´os,hasta luego.Tu madre

Suvi said...

Kuulostaa kivalta, etenkin ne pojat ja se koira! Eli siis kaikki siina kampassa. Parjaile tytto ja varo silmalaakareita.

Aino said...

Voi vitsit, koira! Taalla trooppisessa Varsovassa noita sopoja pikkukoiria nakee kans, mutta niil on ikava kylla jo kaikilla ollut omistaja. Makin oon kohdannut espanjalaisia, ne on olleet tosi hiljaisia, kummallista. Yhden pojan nimi on Kike. Kerroin et silla on Suomessa kaima, joka laulaa iskelmaa. Hyva Venla, susta tulee kotihengetar. Taas.