Sunday, February 18, 2007

Pistäydyin pahan akselilla niin henkisesti kuin fyysisestikin

Huh. Tulin just lenkiltä amerikkalaisen maratoonarin kanssa. Oli vähän jännää, koska kaveri oli (vähän) mua kovakuntoisempi ja koska unohdettiin että tänään on laskiaissunnuntai, eli koko Venäjä oli puistossa peuhaamassa. Muun muassa lokiksi pukeutunut tyttö ja mekkoihin puetut koirat liittyiät välillä juoksuseuraksi. Näin myös apinan, ja apina Pietarissa on raivostuttavaa eläinrääkkäystä. Mutta ulkoilu ja urheilu teki hyvää paheellisen elämän jälkeen, ihmisraunio alkaa palautua kokonaiseksi.
Pahuus alkoi perjantaina, jolloin eksyin jostain syystä vihollisen leiriin. Ensin söin pastaa kotibileissä ja seuraavaksi huomaan olevani osa amerikkalaista elokuvaa. Päädyimme siis jatkoille Yhdysvaltain suurlähetystöön, jossa bileet oli kuin suoraan jostain high school -leffasta! Paitsi että naiset oli kauniimpia, ja lopulta selvisikin että suuri osa tytöistä oli venäläisiä. Sisään pääsi siis myös vieraan vallan edustajat kahden perusteellisen tarkastuksen jälkeen. Amerikkalaiset miliisit(?) laittoivat kulkemaan kahden eri metallinpaljastimen läpi, tutkivat laukut ja kamerat piti jättää narikkaan, sillä strategisten kohteiden kuvaaminen on luonnollisesti kiellettyä. Oli villiä, haastoin vähän riitaa amerikkalaisten kanssa ja vähän muutenki perusärisin tyypeille.
Eilen oli suomalais-venäläinen opiskelijatapaaminen, jossa tapasin Ainon tulevan työkaverin! Viestinnän opiskelija Vaasasta, joka menee kesäksi Pohjalaiseen. Oli kuullut jo legendaarisesta Aiskasta ja tiesi Puolan-vaihdosta. Muuten olin kiltisti YYA-henkisessä tapaamisessa, join Fantaa, en puhunut tuntemattomille (vaikka se taisi olla koko tapaamisen idea) ja podin oloani baarin nurkassa toisen krapulaisen suomalaisen kanssa. Baari, jossa hengailtiin, oli ihan super-ug. Tyypit oli toinen toistaan taiteellisemmin pukeutuneita, kaikki sai sisään tullessaan lilaa kasvoväriä naamaan (joten kaikki näytti lähinnä turpaan saaneilta) ja teinit poltti nurkassa kukin mitäkin kasvia. Pietarista on vaikea löytää tylsää sedulaista baaria!
Mutta nyt voin puhdistautua yhdessä ortodoksien kanssa. Huomenna täällä alkaa 7 viikkoa kestävä paasto, jonka aikana ei saa syödä lihaa, rasvaa tai juoda viinaa. Siis noin periaatteessa. Nykyään tyypit kuulemma tosin paastoaa täällä enemmän päästäkseen bikinikuntoon kuin perinteisistä uskonnollisista syistä. Ja tähän paastoon on valmistauduttu ahtamalla blinejä voin kera koko viime viikko! Tykkään venäläisestä tavasta juhlia jostakin syystä koko ajan. Esimerkiksi uutta vuotta vietettiin kolme kertaa: ensin normaalin ja vanhan maatalouskalenterin mukaan ja kolmanneksi kiinalaista uutta vuotta. Tänään siis loppuu viikon kestänyt laskiainen (Maslinitsa) ja ens viikon perjantaina vuorossa on Isänmaan puolustajien päivä, joka paremmin tunnetaan miesten päivänä, joka siis on kansallinen vapaapäivä. Ja maaliskuun alussa on naisten vuoro: naisten päivää juhiltaan 8.3., joka on torstai tänä vuonna, minkä vuoksi Putin päätti julistaa perjantainkin vapaapäiväksi. Elämä Venäjällä on kirjaimellisesti yhtä juhlaa.

Suvi

p.s. Oon Suomessa 21.2.-25.2., todennäköisesti pysyn pääkaupunkiseudulla, joten tamperelaiset tulkaa sinne!

5 comments:

Aino said...

Mitä hittoa, kuka siellä oli? Hehe, en tiennytkään että mulla on maine. Toivottavasti hyvä sellainen. Hyvä Suvi, Venäjä sopii sulle kuin sormiväri naamaan. Varsovassa toivutaan elämän kovimmasta darrasta.

Suvi said...

olisko nimi ollut Maija, ei voi muistaa kun esittäytyi noin 20 henkilölle yhden illan aikana. Oli viime kesän Sisä-Savon Sanomissa tjms. Ja ei ei huolta, kertoi vaan hyviä asioita :)
p.s. Tossa naapurissa räjäytettiin äsken McDonal's.

Anonymous said...

Just luin Hesarin sivuilta tosta räjähdyksestä. Oliko se siis jossain lähistöllä?

Voivoi. Saksa alkaa tuntua koko ajan tylsemmältä ja tylsemmältä. :)

Suvi said...

No, on sinne about 500 metriä, joten en kuullut mitään. Enkä olis kyllä reagoinutkaan, koska täällä räjäytellään ilotulitusraketteja päivittäin. Aika kamalaa, varsinkin kun täällä mäkit on aina ihan supertäynnä porukkaa. Ja se mäkki on, tai oli, Pietarin suosituin ravintola.

Anana said...

Huh, aika kauheeta. mut koskaan ei tiedä missä tapahtuu ja mitä tapahtuu. Oli eilen aika super erasmus bileet ja just pääsin sanomasta etten oo tääl pahemmin nähny oikeudenmukaisuutta mut oli tänään aika kauhee päivä. Bileet oli hurjat, 2 e juomamaksu ja sit sai juoda uima-altaista viinaa. JEE!