Thursday, February 15, 2007

lähtöjä ja äkkilähtöjä

viimeiset viikot on ollu parasta aikaa ja pahinta. tiedättehän, ryhmä tiivistyy, bileet paranee, taivas lähenee ja sitten, niin varmasti mutta niin yllättäen, kops tulee katto vastaan ja ihmiset rupee tippumaan takaisin omiin saksalaiselämiin ja ruotsalaiskouluihin ja belgialaiskoteihin. jäähyväiset ei oo kivoja, varsinkin kun tietää että moni niin ikuiselta tuntuva tuttavuus ja ystävyys tulee kuitenkin kuihtumaan satunnaisiin mesettelyihin. ja kaikkein eniten muutos ehkä iskee meihin harvoihin jotka tänne jää, syö yliopistolla samassa tutussa pöydässä, tanssii samat tutut biisit samassa tutussa klubissa mutta ilman samoja tuttuja ihmisiä..

viikonloppu oli siis kaunis ja levoton, minkä päätteeksi suomi-tytöt sai villin idean käyttää tehokkaasti päivät ennen uuden koulun alkua ja ehkä myös vähän kehitellä itselääkitystä kaikista hyvästeistä toipumiseen. selailtiin sunnuntai-iltana mitä jännää ja halpaa paikallinen halbalentoyhtiö clickair tarjoaa ja sehän tarjosi malagaa! sinne siis tiistaiaamuyönä lähdettiin ja vietettiin ihanan raukeeta rantalomaa. turistipisteet rapsahti heti palaneesta nenästä ja keskiviikko huipentui bussimatkaan läpi torremolinoksen ja fuengirolan luonnonkauniiden alkuperäiskansakylien.. ensi kosketus andaluciaan oli lupaava, ja ihmeellisesti kaikki tuntui ja näytti erilaiselta ku barcelona; talot, puut, puheet, tapakset, ihmiset, yöt.. venla esperame!

viime yönä lennähdin takas retkeltä robbien synttäreille ja aamulla lähti kaikki kämppikset mallorcalle. huomenna tulee jennifer ever ja sitten lähtee lisää erasmuksia ja sitten tulee wilkmanit ja sitten lähtee ja tulee ja lähtee ja lähtee.

nyt rauhotun, lakaisen lattiat, tiskaan muiden astiat, hautaan pöydillä lojuvat koulupaperit (tentit ohi! oon nyt kovasti viisaampi muun muassa islamilaisen ajattelun kehityksen vaikutuksesta yhdysvaltojen ulkopolitiikkaan lähi-idässä sekä latinalaisen amerikan talouskriisien syistä ja seurauksista.. en español, tietysti) , nukun harvinaisen pitkät yöunet ja valmistaudun puolentoista viikon vierailuputkeen.

ps. feliz sant valentin!

4 comments:

Lotukka said...

niin ja jos joku haluaa eri näkökulmaa tai vähän syvempää luotausta malagaan tai tarinoita barcelonasta (oon sivuosissa!) niin lukekaa: www.miia-pau.vuodatus.net. sitä ei ehkä linkkeihin tarvii laittaa koska a)en osaa b)en oo kysyny lupaa c)jos blogi on ibitsan yhteinen, kavereidenkin pitää kaiketi olla yhteisiä..

Anana said...

kuulostaa niin kauniilta mutta herkältä. täällä on taas yksi tavallinen perjantai, aika oikeuden mukainen ja ei niin kaunis..vähän kuin hannibal mutta syö suklaamuffinssia ja koittaa hengittää raikasta ilmaa bussissa (miksi menin bussiin, mietin vieläkin) jottei tulisi äkkilähtö väärällä pysäkillä elämä on siis palannut mallilleen.

Aino said...

Täällä taas on meneillään se raivokas "hei, mistä tulet" -setti, kun kaikki uudet tutustuvat toisiinsa ja vanhoihin. Sain muuten just tietää, että puisto, jossa ajattelin juosta, on kuuluisa itsensäpaljastelijoista. Juoksen kenties jossain muualla. Kohta kuunteleen reggaeta, jee.

Suvi said...

anna, miksi menit bussiin tuossa tilassa? eivätkö vuodet ole opettaneet mitään?!?
Ja miksi mä en pääse äkkilähdölle muualle kuin Suomeen, jonne matkaan siis ke 21.2. eli suomen-kaverit olkaa espoossa, haluun nähdä teitä!