Friday, March 23, 2007

Rankaisevia mummoja ja ulkopolitiikkaa

Voi tata suruaikaa, sekoomuslaiset paas valtaan. Toivoa paremmasta huomisesta on vain, jos Masa Vanhanen paastaa vihreat mukaan vallankahvaan. Oli hyvat vaalinvalvojaiset, silla kaikki kannatti vihreita yhta kauppislaista (yllari) lukuunottamatta. Mukaan oli eksynyt myos jenkki, joka koko illan ihmetteli, miten eduskunnassa voi olla naisia, jotka on viela nuoria ja osa vielapa hyvannakoisia. Kaveri oppi myos kenen joukoissa seisoa, ja kirosi valilla "funcking kok".
Suomi on ihmeen hyvin maailman kartalla, silla mun venalainen kielikaverikin alkoi spekuloimaan Suomen uudesta hallituksesta. Se on joku ihme lapsi: 19-vuotiaana tietaa enemman politiikasta kuin ma tulen koskaan tietamaan, puhuu liian montaa kielta ja on muun muassa suunnitellut lautailuvaatteita tyokseen. Hammentavia tuollaiset suorittajat. Ehka Venajalla pitaa pyrkia vahan pidemmalle kuin Suomessa, kun sossusta ei noin vain haeta rahaa. Mutta sovittiin, etta siita tulee Venajan Suomen-diplomaatti ja musta Suomen Venajan-diplomaatti, jotta voidaan selvitella kaikkia diplomaattisia selkkauksia maiden valilla sitten kun ollaan isoja. Eli no worries, NATOa ei tarvita, kun me hoidetaan Stanislavin kanssa homma kotiin. Toivottavasti ne tajuaa siella konsulaatissakin maailmanpoliittisen tilanteen ja palkkaa mut kesatoihin.
Taalla on talla hetkella rasismin vastaiset leffafestarit, jossa kaytiin eilen haahuilemassa. En tajunnut juuri mitaan, eika sanakirjastakaan ollut apua kun piti kaantaa rasistien kayttamia solvauksia. Mutta teatteri oli ihan taynna porukkaa, mika on hyva, silla taalla antisemitismi ja uusfasismi on kovassa huudossa. Rasismin vastaiset festarit houkuttelivat ulkomaalaisten mukana myos skineja, jotka olivat paikalla ehka tekemassa muutakin kuin avartamassa maailmankuvaansa. Mutta suomalaisen pitaisi olla taalla turvassa, vaikka joutuisikin keskelle skinilaumaa. Meita pidetaan veljeskansana, tosin vahan yksinkertaisena sellaisena. Kassa taas vahan koulutti mua tyhmaa turistia eilen, kun halusin ostaa kylman oluen matkajuomaksi. Kylma juoma on kuulemma pahaksi kurkulle ja aiheuttaa sairauksia. Oon taysin rakastunut venalaisten kollektiiviseen huolenpitoon, aina joku mummo kouluttaa jostain asiasta. Ei kannata ihmetella jos ravintolassa ei saa sita mita tilaa tai kaupassa aletaan meuhkata vaarista ostoksista. Uskokaa pois, babushkat tietavat paremmin. Ja olutta ostamalla yritin matkia venalaisia, jotka vetavat pivoa kuin kokista. Miehet, naiset ja teinit juovat olutta metroissa, puistoissa ja kaduilla riippumatta siita, onko aamu, ilta vai keskiyo. Ihanan vapauttavaa, aamuoluen nauttiminen matkalla toihin on ihan peruskamaa. Mutta venalaisten juomataitojen salaisuus piileekin siina, etta ryypataan yhdessa hyvan ruuan ja ystavien parissa. Ei lukkiutumalla yksin kotiin Leijona-pullon kanssa.
Asken oli taas niin hyvia hetkia venajan tunnilla. Puhuttiin pahaa idiootti sovinisti-jenkista meidan super-ihanan opettajan kanssa ja vertailtiin eri maiden koulutusjarjestelmia. Ne ei voineet kasittaa, etta rikkaiden ja koyhien lapset voidaan laittaa Suomessa samaan kouluun. Amerikassa ja Venajalla kuulemma rikkaiden lapsilla on niin paha asennevamma koyhia kohtaan, ettei yhteiskouluista tulisi yhtaan mitaan. Ja tama maa oli tasapainen Neuvostoliitto viela 15 vuotta sitten. Yliopistoihinkin on kaksi tieta: joko paasykokeen kautta tai maksamalla. No, niin on varmaan kohta Suomessakin, kun kokkarit ja keskusta johdattavat meidat yksityiskoulujen ja maksullisen opetuksen tielle.

2 comments:

muraa said...

aamukalja! meilla oli lauantaina. siina menikin sit koko viikonloppu. ei sovi skandinaaville tahi irkulle :( mut ehka sit kesalla...

Anana said...

nohnoh, kokoomus tuo rahaa. lähettäisin hyvän kortin sulle mut koommuunissa ei oo postilaatikoita. tarkoitan venäjää. ja nyt tarkoitan itseni suihkuun ja illan erasmusbileisiin. kolmas päivä putkeen! vappu alkoi jo!