Sunday, January 28, 2007

Munaa silmään!

Voi Belfastia, korkkasin jo Sovjetskoe shampanjat rauhan kunniaksi. Mut voisitte Pepen kanssa tehda siella jonkun pienen ei-sotilaallisen vallankumouksen, jotta kaikki olis taas kavereita. Vinkkina: tiedan minne Lenin ja kumppanit piilotti vallankumousohjeet, jos kaikki menee --tuiks. niin kuin sitten menikin.
Ja ma en tajuu enaa mistaan mitaan, miten yhtakkia 2/5 ibitsaa onkin laittomien pakolaisten kanssa tapaamassa lapinkaarelaisia. Ehka alla olevat faktat selittavat miksi menin sekaisin.
Kuten olen jo joillekin avautunut, olen päässyt tutustumaan paikalliseen lääketieteeseen. Mahataudin ja silmätulehduksen kourissa raahauduin Pietarin amerikkalaisen klinikalle, jossa minut otti vastaan lähes olemattomasti englantia puhunut paikallinen lääkäri. Hän tarkisti näköni ja ihmetteli, mihin tarvitsen silmälaseja, sillä näössäni ei ole mitään vikaa. Siinä vaiheessa valaisin lääkäriäni, etten tullut näkötarkastukseen vaan hoitamaan silmätulehdusta. Lääkäri ymmärsi yskän, tai siis tulehduksen, ja määräsi perusnatibiootit. Mutta ei siinä vielä kaikki. Sain ohjeeksi myös hauduttaa silmää keitetyllä kanamunalla pari kertaa päivässä. Avarakatseisesti tottelin lääkärin neuvoa muutaman kerran, vaikka se hieman epäilyttikin. Ja let me tell ya, muna silmässä ei ainakaan auta asiaa. Omalla päätökselläni luovuin munista ja tyydyin tylsästi pelkkiin antibiootteihin. Mutta en halua tällä kertomuksella tuomita paikallista osaamista: lääkäri oli erittäin ammattitaitoinen, mutta täällä länsimaisen lääketieteen rinnalla porskuttavat yhä perinteiset hoitokeinot. Tai sitten lääkärin huono englannin kielen taito ja minun huono venäjä saivat jonkin täysin normaalin hoito-ohjeen kuulostamaan päässäni "hauduta sitä munalla" -käskyksi...
Mutta nyt alkaa terveys voittaa ja olin tänään viiden tunnin kävelyretkellä. Vaivuin ikiroutaan hyytävässä viimassa, mutta opin myös muun muassa, missä Venäjän suurin Beatles-fani asuu (john lennonskaja ulitsalla), miksi yleiset vessat ovat siellä missä ovat, mistä voi ostaa pyhää vettä, missä banjassa Rasputin tapaili neitsyitä, miksi taidekoulun rehtorin yksi kolmesta datsasta poltettiin (opiskelijat teki sen),missä sputnikin jämät lojuvat ja miksi metroasemia ei saa kuvata.
Meinasin liittyä kuntoklubiin, jossa oli perusspinningin ja pumpin lisäksi tarjolla stripdance-tunti. Ilmoittautuminen epäonnistui, koska kohtuuhintainen tarjous meni umpeen kun kärvistelin mahataudissa. Mutta täällä on jossain kuulemma tarjolla myös seksoshapea, joten eiköhän jokin mielenkiintoinen kuntoilumuoto vielä löydy. Mitään liian aktiivista ei jaksa harrastaa, koska päivittäin tulee any way käveltyä 2-3 tuntia ihan vain koulumatkoissa.

3 comments:

Venlah said...

suvi, mulle ei oo koskaan kukaan lääkäri ehdottanu mitään noin mahtavaa ja älytöntä keinoa silmätulehduksen hoitoon. ehkä se v*tutus siitä et on koko ajan muna silmässä on se parantava voima! koita jaksaa :) nimim. 562 silmätulehdusta läpikäynyt.

Lotukka said...

onneks huomautit että sun mahtavan ammattitaitoisen sujuvasti tuotetut postaukset meinas jäädä paitsioon. näin ei saa olla! lähestulkoon tipuin sohvalta, muna silmään! let me tell ya indeed the manager is hilaarious :D

muraa said...

"no its rather quite simple. just take a hard boiled egg..."

tätä en tuu koskaan unohtaan. mut sää oot ghyl aina jonon häntäpääs, anna vois korjata tän epäkohdan kyllä. ANNA! niin miks metroos ei saa kuvata? ja diggailisin aika paljo alottaa vallankumouksen kadulla jonka nimi on john lennonskaja ulitsa... täs alkaakain näyttää koomisesti siltä et aurinkoinen barceloona väistyy ja matkakohteeksi tulee vielä korkkaamaton pietari! kaikkialle pitäs kyl päästä.

ni miten ne vallankumouskäsikirjat pitäiskään siis piilottaa?