Tuesday, January 30, 2007

Tanska toimii kuin saksalainen oluthana - tarpeettoman hyvin

Jesh! Pohjoismaa on aina pohjoismaa ja jos sattuu käyttäytymään sopimattomasti, eli vaikka rikkomaan sääntöjä, saattaa saada sakot. Mut se on aika helppoa elää niiden sakkojen kanssa, kaikki on samanhintaista. 510 kruunua eli noin 70 euroa matkustit sitten espanjalaisittain (ilman lippua) bussissa tai et maksanut parkkimaksua. Se parkkimaksujuttu testattiin eilen vielä varmuuden vuoksi ja hyvin toimii :D Sakot oli tullut molempiin autoihin puolen tunnin päästä parkkeeraamisesta eli nyt kuusi hölmöä tyttöä maksaa yhteensä 140 euroa neljän tunnin parkkeeraamisesta. Paitsi jos poliisi ei löydä saksalaisia autoja saksasta. Suunnitelma ei ole ihan selvä vielä. Aika kallista.

Sit täällä on erittäin vahva dinnerkulttuuri vaihtareiden kesken. Ois ihan kiva jos välillä pääsis kotiin illaksi ;) Ja bileitä enemmän kuin rahaa (yllättäen) ja baarit peruskalliita ja kädenlämpimiä. Ikävä ibitsan tyttöjä ja omia ihania juhlia. Tääl on kyl kans melko ibitsa meininki mut muu maa mustikka.

Tänään järkkäsin mun opiskelut oluen kestävään kuntoon, saisko olla vähän intercultural communicationsia ja international labour marketsia ja aspects of denmarkia, ei saa myöskään unohtaa tanskan alkeiskurssia ja mun päivittäisiä saksan ja ruotsin kielikylpyjä. Onko muissakin maissa semmonen oma vaihtarikieli, epämääräinen sekotus, jonka pohjana on englanti? Kun kukaan ei oikein osaa täydellisesti, paitsi ehkä aussivaihtarit paikoitellen, niin kommunikoidessa syntyy uusia sanoja ja käsitteitä, jotka ovat kaikille vaihtareille yhteisiä. Hmm. Onneksi mä oon jo miltei suorittanut enkut Suomessa niin saa rauhassa unohtaa oikean kielen.

Tällä viikolla ois meidän rivitalossa läksiäiset ja sit mä epäilen vahvasti et joku on muuttanut meille taas, kun kylppärisä oli uusia asioita. Sherlock Holmes ratsastaa taas. Siellä meidän asuntalossa tapahtuu muutenkin kaikkee kummaa mut siellä on aika kivaa. Getossakin voi siis elää.

Ilma on täällä kuin enkelinsiipi, valoisa ja pehmeä. +5 astetta ja aurinkoista. Sunnuntaina vähän meinas myrskytä mut ei sittenkään.

Mulle saa lähettää kirjeitä osoitteeseen
Spobjergvej 55 room 9
8220 Brabrand
Denmark

ja uusi numero ois:

+ 45 22 666 437

Venla asetu nyt sinne kaupunkiin minne olit menossa. Suvi syö uhaa. Johanna Belfast on hesarin mukaan rauhottunut. Lotta tuun sinne huhtikuussa. Kuka tulee pääsiäisenä Suomeen??

5 comments:

Venlah said...

hei toinen minä eli kulttuurienvälinenviestijä-anna! mahtavaa kuulla et sullekki maistuu lapinkaarielämä vaikka suomessa nihkeilitkin:)mä en oo menossa suomeen ennen kesää, se on melko varma mutta barcelonaan voin lentää koska vaan jos halutaan treffata täällä!se maksaa mulle hurjat 20e ja tää kaupunki on uskomaton.jos viini maksaa euron pullo,ei voi olla rakastumatta kaupunkiin ja maahan.
anna ajele pyörillä, ei autoilla. sakotki luulis olevan pienempiä.

Lotukka said...

hetkinen, jos suvi haluaa maaliskuussa ja anna huhtikuussa niin yhtälö ei toimi. barcelonan ranta (5min meiän getosta valoon!) toukokuussa on kuin enkelin siipi.

Suvi said...

ma en tajuu, miks venalaisia syrjitaan. Taa fuckin blogspot heittaa mun tekstit aina teidan peraan.grr. Mut toukokuussa ei ehka pyde tulee sinne, tentit/kesatyot/tyottomyys saattaa olla esteena. Huhtikuuta voin miettia, mut ehka sittenkin maaliskuun loppu (anna?) silla paasiainen on huhtikuussa. et voi siis menna suomeen ja olla barcelonassa.

Anana said...

siis anna on suomessa 28.3-10.4 tai suurinpiirtein nuo päivät. ja sit aattelin mennä barcelonaan, mut toisaalta toukokuun alku vois olla mulle sopivin ajankohta niin rantakin ois kuin enkelin siipi :D olin vähän lenkillä tai mutakylvyssä metsässä, miten sen nyt ottaa

Suvi said...

mennaan barcelonaan sittenkin huhtikuun lopussa. Finskilla paasee silloin vajaalla 200 eurolla, mika ihan kohtuu hinta ihmisten lennoista. Anna, Muraa ja Venla, kayko teille vaikka joskus 18.4.-23.4.? espoo-kaveritkin on tulossa silloin, niin olis paljon kavereita.