Tuesday, January 23, 2007

päivä 521

siistiä, kaikki on jossain paitsi tampereella!

belfastissa, koska olen vähän modifioitu immigranttiopiskelija, mulla ei oo kommuunikasoja ja joskus pääsen yksityisauton kyytiin (vaikka tästä on keskusteltu, on niitä bussejakin!) mutta nykyään meillä onkin _ride_, eikä mikään pikkuauto! näytän teille joskus kun saadaan kameran gaabeli toimimaan. sen nimi on proton ja sen on joku askarrellut kokoon neuvostomaassa monia vuosia sitten. se haisee sikarituhkikselta ja on meillä päivähoidossa siihen asti että pepen ukki tulee ulos portugalista joskus keväällä. olo on monarkiaalinen ja siirtomaavaltainen.

yksityisautoilusta sen verran, tämän kaupungin infrastruktuuri tai mikä sana se onkaan joka kuvaa sitä missä ihmiset asuu, miten reitit on määritelty ja missä on ne mestat jonne ihmisten pitää kulkea, on ei-hyvä eli vähän huonompi. nämä asiat ei ole ollenkaan niin, kuin kaupungissa tulisi olla, ja siksi se on vaan uskomattoman järjetöntä tämä kulkeminen ja se että on halvempaa mennä omalla autolla. ei ole oikein, niinpä olemme usein menemättä ja menemme vain sinne minne voi kävellä tai päästä bussillajunalla. mutta siinäpä se on että ne paikat ei ole toisaalta niitä kauneimpia parhaimpia loogisimpia joihin näillä metodeilla pääsee. en tiedä, mutta ollaan puhuttu että tuettais kohta jotain isompaa kaupunkia jossain muualla. koska meneminen ja käyminenhän se on tärkeintä kuitenkin ja ilman menemistä ei ole tulemista, ja aika vähän nähtävääkin.

muutoin elämä on entisenlaista. oon saanu tartutettua kissakuumeen poikaan mutta onneksi james-hissin vartioimassa sementtikuudiossa ei saa pitää eläintä komerossa, ja koska olemme 50% luterilaisen pohjoismaisen lainkuuliaisia ja 50%helposti houkuteltavissa lainkuuliaisten lahkoon, pysyttelemme sopivan välimatkan päässä kaikista kissanpennuista joita survoutuu ovista, ikkunoista ja liesituulettimesta. (eikä mulla oo koskaan ollu kissaa, tuskin tietäisin miten niitten kanssa pitää käyttäytyä jokapäiväisessä elämässä silloin ku ne ei nuku tai kehrää.)

olen jälleen työnhakija, koska vaatekauppa pistetään kiinni kuunlopussa. ei se nyt niin haittaa, koska työskentelen aikuismaisesti ja epäakateemisesti vain muutaman tunnin viikossa, mutta alkaa suolarahat loppua ja näkkäriäkään ei saa täällä ilmaiseksi niin pitää aloittaa taas cv:ttein tulostelu. nojaa, voisi olla huonomminkin (vrt. käsi irti, pää paketissa, krapula jne).

tänään on ensimmäinen lomapäivä, eilen oli viimeinen tentti tältä tammikuulta ja vasta ensi viikolla alkaa uudet aiheet. mulla on sitten mediakulttuuria ja politiikkaa, olemuksen filosofiaa (ovatko lapaseni olemassa vai ovatko ne vain harhaa, tai annan) ja eurooppalaiset sosiaali- ja kulttuurihahmot (?). melko hippeilyä (siinä köyhässä mielessä) ja kakan taputtelua siis, ja tuntuu että pitäis vaihtaa osa noista moduuleista joksikin asiallisemmaksi tai muuten saan olla palveluammateissa lopun elämääni (ja palveluammattejahan ei KUKAAN halua, eihäneihän).

eipä muuta, menen nyt uimaan hienoimpaan 70-luvulla rakennettuun bunkkeri-uikkarihalliin (oon aika pinnallinen ja mietin että pitää mahtua nätisti kesävaatteisiin kohta) ja sitten tescoon, heip ja haluun pietariin! hikibussit, siistiä!


psst nyt kun loppu tentit ja saa taas lukea muitakin kirjoja, luin sjónin (se björkin kaveri) kirjan "skugga-baldur" joka oli mahtis, ja aloitin einar mar gudmundsenin (nyt saatto mennä nimi väärin) "beatles-manifestin"! ne on molemmat niin hienoja ja erilaisia, käänsin niitä lauseita illalla (melko kömpelöllä englannilla huonosti) pepelle mut se sano et tommoset jutut kuulostaa hullulta/väärältä/skandinaaviselta, mene pois. mut tiiän et ibitsa arvostaa <3 heis vaan!

7 comments:

Anana said...

hei mursu arvaa mitä! tänne tanskaan pääsis aika halvalla makkaralla ryanairlennolla dublinista, taitaa mennä aalborgiin tai johonkin muualle tänne mun viereen. tuu gettoon mun kans, kun koulua mul ei juurikaan ole. osaan järjestää asiani :D

muraa said...

hee, se on toi billund (billu!) jonne se lentää, siis dublinista, mikähän mesta se on? onks sieltä monta peninkulmaa sun gettoon? mul ois ens viikolla kans aikaa aika paljo, ku nyt on tällä viikolla jo tiistai ja mul o vika päivä töissä lauantaina. ni jos tuun huomenna ni ei jää paljoo aikaa billuilla! :D vitsi jos oisit kertonu sunnuntaina ni oisin tullu jo eilen. hä.

Lotukka said...

hei onko tanskassa yleensäkään monta peninkulmaa? paitsi siltoja?
ibitsa-blogi on mahtava juttu! lupaan osallistua ennen ko venla lentää!

Suvi said...

skugga baldur vei pari vuotta sitten voiton sen vuoden parhaana pohjoismaisena teoksena. muistaakseni. Ei ne palkinnot aina metsään mene, sillä myös Westön Missä kuljimme kerran on kerrassaan loistava.
johanna, tuutko barcelonaankin? (ai niin Lotta, oon tulossa käymään :D) voitais tehdä Lontoot, jos saadaan päivämäärät sopimaan.

Venlah said...

loreal, teikälle tulee vähä kiire jos meinaat osallistua ennen ku lennän. lentoon on nimittäin aikaa tasan 26h, jaiks!!!! öh, en osaa kommentoida teijän hienoja kirja-arvosteluja, ei ymmärrä. mä vaan luen espanjan sanakirjaa. nyt kutsuu pakkaaminen. rakkautta ja anarkiaa <3

muraa said...

jävla danskar!! oltiin eilen ruotsalaisen kans leffassa ja johan oli muuten vittumaista ulkomaalaista etupenkissä, sitten hoksattiin et se on yhdistävää pohjoismaalaisuudessa että aina voidaan vihata kollektiivisti kaikkia muita. nyt vihaan siis tanskalaisia, JÄVLA DANSKAR!

noniin, kyl täältä pääsis tietty sinne parkeloonaankin. milloin kaikki menee? mut henk koht suhteeni tanskaan tarvitsisivat akuuteimmin terveyttävän vierailun. jävla..

Suvi said...

mä ajattelin mennä jo maaliskuun alussa. Tulkaa silloin! Huhtikuussa olis vuorossa Kiova, jos saan hommattua Valko-Venäjän läpikulkuviisumin. Pirun juna kulkee kiellettyjen maiden kautta. Moskovasta tosin pääsisi suoraan Ukrainaan, mutta se tuplais matkan hinnan, mutta sit toisaalta säästäis viisumissa. ihme höpöttelyä, sori. Oon rehellisessä laattataudissa.